OBS! Skicka dina bilder per epost senast den 27 augusti 2013!

De finlandsvenska fotoklubbarna har i några år ordnat en gemensam fototävling för sina medlemmar. Utmaningen arrangeras för att presentera de finlandssvenska fotoklubbarnas bredd och mångsidighet samt sporra fotoklubbarna till större aktivitet. Årets upplaga av tävlingen ordnas av fotoklubben Knäppisarna http://www.fotoklubbenknappisarna.com i Vasa och också BioFoto-medlemmarna är välkomna att delta!

Tävlingen består av två olika klasser. Den ena är en naturklass som är bestående från år till år. Temat för den andra klassen bestäms årligen av den arrangerande föreningen och rubriken för årets temaklass är: ”Gatufoto”.

Bidrag till tävlingen ska vara fotograferade mellan OKTOBER 2012 och AUGUSTI 2013. Varje fotograf kan lämna in 3 bilder i digitalt format till varje klass, dvs. maximalt 6 bilder. Bilderna ska lämnas in i högsta möjliga resolution dock så att långsidan är minst 2000 pixlar. Av bildnamnet ska framgå bildens namn och fotografens namn (t.ex. bildnamn _förnamn.efternamn.jpg). Redigering av bilderna är tillåtet utan begräsningar i temaklassen. I naturklassen är sedvanliga justeringar inom rimliga gränser tillåtna.

Deltagaravgiften är 10€ för deltagande i en klass och 15€ för båda, oberoende av hur många bilder man deltar med i varje klass.

Alla bilder skall skickas in som en helhet per klubb och BFF:arnas bilder samlas in av BFF-medlemen Kristian Frantz. Skicka dina bilder per epost senast den 27 augusti 2013 till adressen Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., så skickas BFFs samlade bilder vidare till Knäppisarna. Instruktioner om betalande av deltagaravgiften skickas då tävlingsbidragen mottagits (eller be om betalningsuppgifter på förhand på samma adress dit bilderna skickas).

I tävlingen utses förutom individuella pristagare även den bästa föreningen. Bedömningen går till så att en första, andra och tredjepristagare utses i varje klass. Förutom detta ges omdömen på de 10 följande bästa bilder utan inbördes rangordning. D.v.s. sammanlagt ges skriftligt omdöme över de 13 bästa bilderna i varje klass. Den förening som har flest bidrag bland de totalt 26 premierade bilderna utses till vinnande förening. Tävlingsresultatet redovisas lördagen den 26 oktober 2013 i samband med Knäppisarnas 10-årsjubileum i Korsholm.

Jury 2013: NATUR: Naturfotografen Anders Geidemark, Sverige TEMA: Streetfotografen Mats Alfredsson, Sverige.


Resultaten av tävlingen kungörs i samband med Fotoklubben Knäppisarnas jubileumsfest 26-27.10.2013.