På BioFoto Finlands websidor är endast en del av informationen tillgänglig för vem som helst. För att nå all information på denna websida måste man vara medlem och logga in. 

Vem vill vara med i nästa årsbok?

Vi har nu fyra fina BFF-årsböcker bakom oss, alla utom årets hittas på vår hemsida: www.biofoto.fi/medlemssidor/online

BFF 2015 infobladHär kan du ladda ner ett infoblad för BioFoto Finland. Ladda ner det (pdf, ca 2.2Mb), skriv ut det och sprid informationen om oss genom att sätta upp reklamblad på informationstavlor i föreningar, skolor, bibliotek mm. eller dela ut det på olika fotoevenemang!

Tack för att du hjälper oss att sprida informationen och värva nya medlemmar!

 {jcomments off}

Gott Nytt År 2015

Biofoto Finlands styrelse vill tacka alla medlemmar för intresset för föreningen och önskar ett Gott Fotorikt Nytt År med flera nya träffar i Biofoto Finlands regi!

 {jcomments off}

Rustad från topp till tå förberedde jag mig för mitt livs första paddling i november 2013. Heidi hade tagit initiativet till en höstlig paddeltur på Sundeå å. Vi var ett halvt dussin ivriga BioFotare som träffades vid Sjundby slott. Spännande isformationer hade bildats vid åstranden. Det lovade gott för fotograferna. Turen började riktigt bra.

forsen-1

Du har väl anslutit dig till vår FaceBook-grupp (enbart för medlemmar)? Gruppen är aktiv och där finns information, bilder och diskussioner att ta del av!

f-symbolen längst ner på sidan fungerar också som en länk till gruppen, så det är lätt att ta sig dit när du har kollat webbsidan.

 {jcomments off}

 

Hej på er alla!

Här är ett programförslag ifall BFF kommer att vara som medarrangör i Hanko Fotofestival under år 2014. Föreningen skulle i stället för långa fotoutflykter och x antal långrandiga föreläsningar av några få utvalda fotografer genomföra tillställningar som också är till för de som inte är så värst intresserade av foto eller av annat skäl inte kan eller vill delta i det "egentliga programmet".

Du som är medlem skall komma ihåg att logga in när du besöker vår webbsida! Inloggade medlemmar har tillgång till mera information och flere funktioner än de besökare som inte är inloggade. Det finns artiklar, evenemang, medlemsinformation mm. som är till enbart för medlemmarna. Som inloggad kan du också kommentera inlägg och bilder, skriva egna inlägg och ladda upp bilder i egna bildgallerier.
{jcomments off}

Hej finns det någon som vill samåka till Pärnäs så meddela här.

Jag startar från Sjundeå och plockar gärna upp någon på vägen. Heidi (:

Ute i Porkala skärgård uppenbarade sig denna igensnöade vinter grävling.

Här är lite bilder från ett höstligt veckoslut på en holme en bit utanför Vasa. Då det inte regnar konstant är hösten en fin årstid.

Höstens fem dagar långa Biofoto resa upplevdes uppe i norra Norge på ön Senja. Vi var tre medlemmar Jonatan Hedberg, Eljas Rahikainen och jag Heidi som hade lite i förväg planerat och diskuterat vad var och en av oss förväntar sig av resan. Eftersom två av oss gärna fotograferar och den tredje mer än gärna fiskar, fick vi dela på oss på lämpliga ställen.

Senja visade upp sig i sin bästa höstskrud i plus fem grader och nästan ingen vind. Dock nog regnade det i nästan  ett streck vilket fick oss att söka tak och värme över huvuden inför kvällen. Endast sista natten fick vi plocka fram tälten och trangiorna för vi hitta inget nytt motell som hade öppet.

Senja tycker jag var en mycket sevärd ö, kunde gärna tänka mig åka på nytt, rekommenderar den varmt för alla. Ön kan ge var och en någonting under alla dess fyra årstider. Mera bilder finns att se på      www.heidiholmlundinatur.fi

 

Jag var på en liten cykeltur i trakterna runt Treriksröset för en dryg månad sedan. Hela reserapporten finns på min blogg, men här är några bilder.

Jag hade nöjet att delta i en 9 dagars fågel-utfärd på Gotland och Stora Karlsö arrangerad av SOF:s resebyrå AviFauna i maj 2012. När jag en gång var där nere passade jag på att på samma gång besöka en god vän och fågelguide 3 dagar på Öland. Min fågelbok med alla de olika arter jag lyckats fånga fick nu ca 35 nya nordiska arter (tidigare 105)

Eftersom jag inte på flera år har uppdaterat mina webbsidor passar jag nu på tillfället att här publicera mina senaste bilder.  De har en mera dokumentär karaktär. Jag kan inte prestera den höga kvalitet och konstnärlighet som många av er förespråkar. En del har både oskärpa och brus - läs "förklaring" i slutet av dokumentet. Men kanske det är OK att ibland publicera också vanliga bilder.

Här några bilder från fågelparadisen.

Jag var ut på en liten utflykt i Västnyland i mitten av maj och gjorde en liten film. Jag satte ner lite mera tid på filmen denna gång, och hoppas att resultatet syns. 

 

{jcomments on}

Har varit några dagar i Norge och på Runde, den kända fågelön, här ser man väldigt mycket olika fågel arter, det har observerats 240 olika arter och över 70 häckande.  Runde är det tredje största fågelfjäll område i Norge med över 180 000 häckande par, lunne finns det mest av ca 100 000 par. Hade väldigt trevliga dagar på Runde, vädret var så varmt och fint, hade alldeles för mycket varma kläder med, , så jag hade tur med vädret. Såg mycket lunne fåglar men också andra då jag var på en båt tur runt ön. Kan verkligen rekommendera ett Runde besök till alla, det var otroligt fint ställe. mer bilder hittar man på min footo blogg. www.karitaeskills.wordpress.com

Endast lite snö kvar i Karleby skärgård i slutet av April.     Havsörnen och björken. ett återkommande motiv.   Drillsnäppan vilar sig på en sten i Perho å och skuggan av gran stammen sträcker sig över en vattendränkt skog.   Ett litet skogstjärn i Hanhineva skogen. En liten sträcka av Juukkobäcken i Såka är helt i naturtillstånd. Längs en vandringsled kommer man till  Såkas enda sjö, Lillpotten.

Här är några bilder från en tidig vårutflykt med 7-åringen. Natt Morgon Frukost Ett stycke video: http://vimeo.com/40021333

Fyra viguiter på en söndags paddling till Sveaborg i ett ypperligt vårligt väder. Solen skiner och några snöflingor faller och allas humör är på topp. Endel av oss har redan paddlat årets första färd men för mig var det min första för detta år, och vi kunde inte ha valt en bättre dag.

Det var härligt solsken i dag i Österbotten och perfekt väder för en skidtur på isen, men som ni alla vet, är det inte alls lätt att ta landskapsbilder mitt på dagen.  Mina bilder blev svartvita!

Tack för ett trevligt veckoslut ute till havs. Det är alltid roligt att vara tillsammans med lika sinnade människor. Här är några bilder efter en hel kvälls kämpande med programmet. Önskar er en fotorik vår.

 

 

Kobbaklintar, Åland. Januari 2011. Foto: Håkan Eklund.

 

Välkommen med i landets första svenskspråkiga naturfotoförening!

Vårt kärnområde omfattas av de kustsvenska landskapen Österbotten, Åboland, Åland och Nyland – men vi välkomnar förstås vem som helst, varifrån som helst i landet som accepterar våra stadgar.

BFF är en registrerad förening i Finland, men fungerar också som en lokalförening inom det nordiska BioFoto-nätverket med moderförening i Norge. De flesta seriösa naturfotografer i Svenskfinland är också medlemmar i Suomen Luonnonvalokuvaajat, som är landets stora finskspråkig förening, men vi finns till som ett alternativ till den som har svenska som modersmål och föredrar svenska som förenings- och umgängesspråk.