Fiskgjusefotografering i Kangasala

BioFoto har bokat gömslena i Pohtiolampi (Sääksikeskus) för två dygn (sön 30.7- tis 1.8) och erbjuder nu en möjlighet för 8 medlemmar att haka på. https://www.saaksisaatio.fi/saaksikeskus

I första hand reserveras platserna för dem som stannar båda dygnen, men om dessa inte har åtgång kan man få reservera bara ett dygn om man så önskar.

Vi har bokat både det s.k. Ylätorni och Piilokojut (kolla närmare på Sääksikeskus sidor)

https://www.saaksisaatio.fi/saaksikeskus/saaksikuvaus-pohtiolammella

https://www.saaksisaatio.fi/saaksikeskus/valokuvausohjeet

vilket betyder att man under två dygn får en morgon och en kväll i Ylätorni och en morgon och en kväll i Piilokojut. Dygnet börjar i det här fallet kl. 17.30 och avslutas kl. 17.00.

Läs mera i Nyhetsbrevet daterat 26.4.2023

Höstträffen på Iniö 9-11.11.2018

Nu finns lite mera information om det intressanta programmet för höstträffen i evenemangskalendern, och man kan också anmäla sig när man har loggat in! Anmäl dig nu - anmälningstiden går ut 2.11.2018!

EDIT 12.11.2018: Höstträffen hölls i gråväder, och bilder börjar nu dyka upp på våra bildsidor!

 

 

Korsholms fotofestival och transporter

Korsholms fotofestival närmar sig. Du skall anmäla dig via anmälningsblanketten i vår evenemangskalender!

Bjarne Kantén skrev nyligen så här på fotoforumen på FaceBook:

Nu skulle det vara på plats att vi från södra delen av landet skulle åka till Korholms fotofestival i september. Jag tänkte köra med buss enligt rutten Sibbo-Hfors-Ekenäs-Åbo-Korsholm med start Fredag morgon och retur Söndag. Vi bör bli minst 15 för att det lyckas. Om vi är 15-30 så skulle priset vara 70,- tur/retur och om vi blir mellan 31-58 så är priset 50,-. Övernattningen ingår inte utan där gäller Johans förslag! Anmälningar för resan inom augusti månad till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Om du är intresserad av den gemensamma busstransporten så tag alltså kontakt med Bjarne! Det här gäller inte bara BioFoto-medlemmar utan också andra fotoklubbars medlemmar är välkomna med!

 

Fotodagar vid Höga Kusten, årsmöte 2017

Nu finns det närmare information om vårens stora händelse i evenemangskalendern. Du kan nu också anmäla dig till Fotodagarna vid Höga Kusten i Sverige 11-14.5.2017 (Anmälningstiden är slut). Hoppas du kommer med!

Logga in så hittar du årsmöteskallelsen och andra dokument för årsmötet!

 

Hösten i Seitseminens nationalpark

Medlem! Nu kan du i händelsekalendern anmäla dig till vår höstträff i Seitseminens nationalpark! Träffen går av stapeln torsdag 29.9. till söndag 2.10.2016. Du måste logga in för att anmäla dig!

 

Vårträff och årsmöte 2015

Vårträff och årsmöte på Sälgrund vid Kaskö

salgrund visitkaskinen fiBioFotos Vårträff 2015 ordnas på Sälgrund utanför Kaskö 24-26.4.2015.

I samband med vårträffen håller vi också vårt årsmöte.

Anmäl dig via evenemangskalendern! Sista anmälningsdag 19.4.2015

Biofoto Sverige och Finland på Åland 14-17.5.2015

silverskar fbVi ordnar en gemensam fotoutflykt till Åland tillsammans med BioFoto Sverige den 14-17.5.2015. Ett digert och intressant program med deltagarnas fotoförevisningar och utflykter till bla. Silverskär och Sälskär väntar oss. Närmare detaljer nedan.

Anmäl dig genast till utflykten! OBS! Förlängd anmälningstid: Sista anmälningsdag är 3.5.2015.

Österbottnisk Fotoutfärd 16 november 2014

Vi gör en fotoutflykt den 16.11.2014 till Björköby i Korsholm. Vi kommer att gå vandringsleden Vikarskat-Finnhamns bastu, som går genom historisk mark. Här gick bl.a. ryska armén över isen år 1809.
 
Samling kl 9.00 på Bernys parkering vid Replotbron. I samband med fotoutfärden kommer vi också att diskutera kring fortsatt regional BFF verksamhet i Österbotten.
 
Anmäl dej till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller gsm 0505811778.

Skogsterapi på Kimitoön

Kom med på Skogsterapi med din kamera och lär dig av de inspirerande legenderna Heikki Willamo och Ritva Kovalainen på Storfinnhova Gård i Kimito 17 - 19.10  2014

Mera information om programmet hittar du i evenemangskalendern på vår webbsida. Anmäl dig före den 5.10 via evenemangskalendern (du måste vara inloggad för att anmäla dig)!

Läs mer...

Fotoutfärd i Hangö

Lördagen 1.11.2014 gör vi en halvdags fotoutfärd med Mikael Kilpi och hans båt till Gäddtarmen utanför Hangö och kanske till någon annan ö, vädret bestämmer. Mera info och anmälningar i Evenemangskalendern! Anmäl dig nu!

Läs mer och anmäl dig....

 

Kanotfärd på Sjundeå å 14.6.2014

Träff kl 11.45 på Sjundeå biblioteks parkering, varifrån vi kör tillsammans till startplatsen där paddlingsäventyret börjar, dvs. Purnus ådal ( Purnusvägen 49, det passar mycket bra att komma direkt till startplatsen kl 12.00 ).

Idén med paddlingen är att få uppleva den amazonlika växtligheten längs med ån och dess rikedom på både flora och fauna.

Sjundeå å är lättpaddlad och passar utmärkt för nybörjare.

Samåkning till Vårträffen

Samåkning till Vårträffen på Hangö udd 5-6.4.2014

Kommer du med och har du plats för passagerare? Varifrån åker du?

Vill du åka med någon till Vårträffen?  Varifrån?

Logga in och använd kommentarsfunktionen för den här artikeln för att erbjuda eller önska skjuts till Vårträffen!

{jcomments on}

 

BioFotos Vårträff 2014

BioFoto Finlands Vårträff går av stapeln på Hangö udd den 5-6 april 2014. Vi kommer att guidas av Dick Forsman och besöka intressanta fågelskådningsplatser och övernatta på Tvärminne zoologiska station. Under Vårträffen håller vi också vårt årsmöte.

Läs mera...
 

 

Workshop på Nötö

Landskapsfoto-workshopen på Nötö 10-13.10.2013 närmar sig. I skrivande stund är det 11 anmälda, så ännu finns det några platser kvar! Kom med och lär dig nytt om landskapsfoto! Du kan anmäla dig via Evenemangskalendern om du är inloggad!

 

Senja, Norge

Försöker få ihop åtminstone 15 ivriga entusiastiska natur intresserade för en 4 dagars tripp till Norge. Jag har fått ett erbjudande från Arctic Pathfinder för 15 pers 2985 NOK/pers (ca 400 €) den 20-24.9 2012. Flyget är inte inkluderat i priset, det får var och en fixa själv. Jag har räknat med torsdag 20.9 att flyga med det första planet ca 7.00 och tillbaks måndag 24.9 med eftermiddagsflyget ca 16. Kolla bifogad fil om programmet. Resan är ingen lyx i hotell väg utan jag har försökt satsa på lyxen i natur upplevelser istället. Intresserade kan kontakta mig på heidiholmlund(at)hotmail.com eller ring texta till 050-344 3506. Reseprogram: Heidi-Holmlund-1.pdf (PDF)

Video från en utflykt

Det kommer inte så mycket nytt innehåll hit, så jag provar sätta in en liten video från en trevlig liten utflykt för två veckor sedan:

Bör helst ses med helskärm och 720p eller 1080p upplösning.

Huruvida videomaterial hör hemma här kan kanske diskuteras, men själv tycker jag det är ett kul tillägg. Modern kamerautrustning ger en hel del möjligheter.

BFF på Utö 20-22.1.2012

Här kommer några bilder från utflykten till Utö. Jag ber att få tacka alla som var med för ett trevligt veckoslut. Ett lite längre inlägg på engelska med flera bilder finns att beskåda på min fotoblogg.