On-line föredrag: Staffan Widstrand om Rewilding

Staffan Widstrands bildföredrag om Rewilding finns nu för medlemmarna att se som video. Logga in så hittar du det intressanta föredraget!

Bildspel: Utställning i Gallertiet i Grankulla 2-28.10. 2023

Här finns alla 26 bilder som är med på utställningen i Grankulla 2-28.10 2023. Dessutom hittar ni vinnarna i tävlingen Ljusglimtar och juryns motiveringar.

Klicka gärna upp videon till fullscreen (nere i högra hörnet) för att se innehållet bättre! Observera att det kan ta en stund innan videon börjar synas (något trögt i webbservern...)!

 

Bildföredrag: Fågelfotografering

Niclas Ahlbergs bildföredrag "Fågelfotografering" finns nu för medlemmarna att se som video. Logga in så hittar du det intressanta föredraget!

Zoomföredrag av Niclas Ahlberg/N

 

1200Niclas.jpg 1920Kungfu heron 1920Skärfläckamorgon 1920tranmorgon

Niclas Ahlberg är professionell naturfotograf med primärt fokus på fåglar. Han blev invald i föreningen Naturfotograferna och har placerat sig långt fram i flera internationella fototävlingar de senaste åren. 2020 gav han ut sin första bok Ljusets avsked och återkomst. Mesta tiden bakom kameran spenderar NIclas på östra Gotland där han bor stora delar av året. I sitt bildskapande utgår han oftast från ljuset. En bra bild ska enligt Niclas visa fågeln och djuret i sin rätta miljö i ett fint och intressant ljus, något han berättar mer om under sin föreläsning. 

Föreläsningen hålls tisdag 4.4 kl. 19.00. 

 

Bildföredrag: Kvarkens steniga skärgård

Tuija Waréns bildföredrag "Kvarkens steniga skärgård" finns nu för medlemmarna att se som video. Logga in så hittar du det intressanta föredraget!

Bildföredrag: Bedårande skärgård

Bo Isomaas bildföredrag "Bedårande skärgård" finns nu för medlemmarna att se som video. Logga in så hittar du det intressanta föredraget!

Årsboken 2022 - dags för material!

Dags att tänka på årsboken 2022

Stort tack till alla som bidrog med text och bilder i BioFoto Finlands årsbok 2021. Bidragen kom in i tid och slutresultatet kan vi alla vara stolta och nöjda över. Nu är det igen dags att kavla upp ärmarna och tänka framåt. Vi efterlyser bidrag till årsboken 2022 och hoppas att så många medlemmar som möjligt vill skicka in material.

Upplägget fortsätter ungefär som i fjol. Sofie von Frenckell är huvudredaktör, Johan Ulfvens sköter om korrektur och tekniken. Såsom tidigare år korrekturläser Krister Welander och ordförande årsboken före tryck. Vi siktar på att få till stånd ett läsvärt paket på ca 100 sidor i tryck. Tanken är att årsboken utkommer under vårvintern. För att det ska lyckas behöver vi ditt material senast kring den 1 december.

Mejla gärna genast din idé, så att vi vet att invänta den och kan börja planera helheter. E-post till: svfren (at) gmail.com. Sofie svarar på alla inkomna mejl, så om du inte får svar, mejla henne pånytt.

I årsboken är bilderna det viktigaste, men läsarna gillar också berättelser. Vi är intresserade av att veta hur fotografen känt och upplevt fotograferingen, situationen, platsen eller sitt projekt. Vi ”biofotingar” är vetgiriga och vill lära oss mer om olika platser, motiv, flora och fauna osv.

Som skribent får du mot begäran ett friexemplar av årsboken. Vill du ha ännu fler, får du köpa ytterligare två exemplar till halva priset, 10 €/st.

Vår årsbok har hittills gett vår förening en unik profil – med hjälp av ditt material försöker vi än en gång leva upp till det!

Sofie och Johan 

Hangö fotofestival

BioFoto Finland medverkar i Hangö fotofestival 2.10:

Lördag 2.10 kl. 10 hålls en Pecha Kucha med sex biofotingar (Barbro Ahlstedt, Hans G. Hästbacka, Mikael Kilpi, Jaana Santalahti, Lotta Sundström, Paul Söderholm) - 20 bilder/20 sekunder.

Delar av BioFotos folkhälsanutställningar (Sommar och Vinter) ställs ut i foajén

Vid BioFotos stand presenteras verksamheten och säljes bl.a. årsböcker och resterande Spår-böcker.

Anmäl dig till höstutfärden!

Nu är det dags att anmäla sej till BioFotos utfärd till Leivonmäki nationalpark, med övernattning i villan Tähtitalvikki, 17-19.9. 2021

Mera information om utfärden finns här!

Logga in för att anmäla dig!

 

Bildföredrag: Nahanni

Mats Grimfoots bildföredrag "Nahanni" finns nu för medlemmarna att se som video. Logga in så hittar du det intressanta föredraget!

BioFoto Finland rf:s årsmöte 23.3.2021

BioFoto Finlands årsmöte hålls den 23.3.2021 klo 18.00 som online-möte med hjälp av Zoom. Detta på grund av den fortgående koronaviruspandemin.

Ljuset är motivet

Jan Pedersens bildföredrag finns nu för medlemmarna att se som video. Logga in så hittar du det intressanta föredraget!

Konsten att fotografera

Brutus Östlings bildföredrag finns nu för medlemmarna att se som video. Logga in så hittar du det intressanta föredraget!

Svartvit fotografi, workflow och print

Lasse Krogells bildföredrag finns nu för medlemmarna att se som video. Logga in så hittar du det intressanta föredraget!

Stämningar vid havet

Eva Roos' bildföredrag finns nu för medlemmarna att se som video. Logga in så hittar du det intressanta föredraget!

 

Årsboken 2021 - dags för material!

Dags att tänka på årsboken 2021

Stort tack till alla som bidrog med text och bilder i BioFotoFinlands årsbok 2020. Bidragen kom in i tid och slutresultatet kan vi alla vara stolta och nöjda över. Nu är det igen dags att kavla upp ärmarna och tänka framåt. Vi efterlyser bidrag till årsboken 2021 och hoppas att så många medlemmar som möjligt vill skicka in material.

Upplägget fortsätter som i fjol. Sofie von Frenckell är huvudredaktör, Johan Ulfvens sköter om tekniken och Krister Welander läser korrektur. Vi siktar på att få till stånd ett läsvärt paket på ca 100 sidor i tryck. Tanken är att årsboken utkommer såsom tidigare år under vårvintern. För att det ska lyckas behöver vi ditt material senast kring den 1 december.

Mejla gärna genast din idé, så att vi vet att invänta den. E-post till: svfren (at) gmail.com.

I årsboken är förstås bilderna det viktigaste, men kom ihåg att läsarna gillar berättelser. Vi vill veta hur fotografen känt och upplevt fotograferingen, situationen, platsen eller sitt projekt. Vi ”biofotingar” är vetgiriga och vill lära oss mer om olika platser, motiv, flora och fauna osv.

Vår årsbok har hittills gett vår förening en unik profil – med hjälp av ditt material försöker vi än en gång leva upp till det!

Sofie, Johan och Krister

Den sista ejdervåren

Mikael Kilpis bildföredrag finns nu för medlemmarna att se som video. Logga in så hittar du det intressanta föredraget!

 

Årsboken 2020 - Dags för annonser!

Arbetet med årsboken framskrider i fin takt, nästan hälften av artiklarna är ombrutna. Tack till er alla som skickat in material.

För att få det hela att gå ihop ekonomiskt behöver vi annonser i tidningen. Känner du till någon som kunde vilja annonsera? Varje annons hjälper oss mycket.

Ta gärna kontakt med Heidi, Johan eller Sofie om du undrar över något. pdfHär finns ett mediekort

 

BioFoto Finland rf:s årsmöte 28.3.2020

BioFoto Finlands årsmöte hålls den 28.3.2020 klo 10:30 som online-möte med hjälp av Zoom. Detta på grund av den rådande koronaviruspandemin.

Närmare information och inloggningsuppgifter skickas per epost till samtliga medlemmar den 20.3.2020. Logga in för att se mötesmaterialet.

Resultat från SPÅR-utställningen

auktion spår instaBioFoto-damernas utställning SPÅR är avslutad och bilderna har auktioneras ut. Intäkterna på 7620€ för de 31 sålda bilderna gick  oavkortade till Baltic Sea Action Group och deras arbete för att Östersjön åter ska bli ett levande hav. (Läs mera om bakgrunden och auktionen här) (pdf)

Auktionen hölls 14 sept på Naturfotografiska Hallstahammar, Sverige. Utställningskatalogen hittar du här.

BioFoto-damerna vill tacka dessa firmor för deras insats för Östersjön

Hallstahammar kommun
Energianpassning AB
Högholmen
Sodexo
Levanto Oy
Nib Nordic Investment Bank
A.Ahlström Kiinteistöt
Rosk'n Roll Oy Ab


 

Årsboken 2020 - dags för material!

Nu är det igen dags att leverera text- och bildmaterial till BFF:s Årsbok. Hoppas att du vill skicka in material.

Sedan årsboken utkom senast, har Håkan Eklund dragit sig ur redaktionsteamet. Ett stort TACK till Håkan för alla år av förtjänstfullt och hårt arbete. Redaktionen för årsboken har omorganiserats så, att Sofie von Frenckell fungerar som huvudredaktör, Johan Ulfvens fortsätter som teknisk redaktör och Krister Welander sköter korrekturet.

Idén med årsboken är att vi medlemmar berättar om fotografiska upplevelser eller om fotografiska funderingar. Planen är att årsboken skall utkomma såsom tidigare år under vårvintern. För att det skall lyckas behöver vi ditt material inom november.

Mejla gärna genast din idé, så att vi vet att invänta den (svf2 (at) hotmail.com).

I årsboken är förstås bilderna de viktigaste, men kom ihåg att vi människor gillar berättelser. Med en berättelse får bilden ett större djup och konsumeras av läsaren längre. Vi vill veta hur fotografen känt och upplevt fotograferingen, situationen, platsen eller sitt projekt. Vi ”biofotingar” är vetgiriga och vill lära oss mer om olika områden, motiv, flora och fauna, osv.

Vår årsbok har hittills gett vår förening en rätt unik profil, med hjälp av ditt material försöker vi än en gång leva upp till det!

Lycka till!
Sofie, Johan och Krister

 

Vad behövs?

 

Följande material behövs till BFF Årsbok. Leverera allt material helst så fort som möjligt, men senast 30.11, via wetransfer.com, filemail.com, eller motsvarande tjänst, till svf2 (at) hotmail.com. (Om allt material är under 10 MB, så kan du skicka det som mejl.)

Fotoworkshop med Jonathan Stenvall 21-24.3.2019

Anmälningen till vårens fotoworkshop på Fagerö utanför Kotka är nu öppen i vår evenemangskalender. Logga in och anmäl dig!

Mera info om evenemanget i kalendern!

 

Årsmötet 31.3.2019

BioFoto Finlands årsmöte hålls på Finlands naturcentrum Haltia i Noux Esbo söndagen 31 mars klockan 13. Före mötet bekantar vi oss med utställningen "Spår" kl. 12. Välkomna!

Här finns kallelse och fördragningslista i pdf-format: Kallelse_arsmote_2019_biofoto.pdf

 

Medlem: Logga in för att komma åt mötesmaterialet!

Fototävling för Finlands svenska fotoklubbar 2019

Den stora Finlandssvenska Fototävlingen anordnas år 2019 av Knäppisarna. Det stående temat är som vanligt ”Natur” och specialtemat 2019 är ”Porträtt i miljö”. Bilderna bör vara tagna mellan 1.9.2018 och 18.8.2019.

Närmare uppgifter om hur och när ni kan skicka in era bilder publiceras i början av 2019 på https://www.fototavling.fi/.

 

Kallelse till BioFoto Finlands årsmöte 2018

Logga in för att se årsmöteskallelsen och för att komma åt årsmöteshandlingarna!

 

Fotoutflykt med årsmöte till Mjölö 7.4.2018

Kom med på en endags fotoutflykt till intressanta Mjölö (Isosaari) utanför Helsingfors i början april! Samtidigt kan du delta i vårt årsmöte.

Närmare information och anmälning till utflykten hittar du i evenemangskalendern!  Mera information om Mjölö hittar du (på finska) på visitisosaari.fi

Ingen utflykt till Själö!

Vårträffen och förstahjälpskursen på Själö är tyvärr inställda på grund av för litet deltagarantal.

BioFotos styrelse önskar alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt fotorikt År 2017!

julkort 2016

Fototävlingen för Finlands svenska fotoklubbar 2017

BioFoto Finland rf. anordnar i år utmaningstävlingen mellan de finlandssvenska fotoklubbarna. Det stående temat "Natur" finns med, och år 2017 är specialtemat "Mitt Finland", Finlands 100-årsjubileum till ära.

Tävlingstiden är slut. Tack för alla bidrag!

Här hittar du mera information om tävlingen!

 

Vi önskar deltagarna lycka till!
Arrangörskommittén

 

Vårträff och årsmöte på Höga kusten i maj 2017

Vårträffen / årsmötet hålls år 2017 lite senare än brukligt. Denna gång tar vi oss till Höga kusten i Sverige i medlet av maj, via Vasa.

Det lönar sig att reservera 11-14.5. i din kalender för våren 2017!

Vi håller årsmötet på båten över så där snabbt och smidigt som sig brukas. På Höga kusten träffar vi vår svenska gäst Mats Grimfoot.

Övernattning på http://www.destinationhogakusten.com

 

Webbsidan har förnyats!

Vår webbsida har nu förnyats. Sidans programvara har uppdaterats, sidmallen har bytts ut och det har gjorts små justeringar i menyer och funktioner. Sidan borde nu fungera bättre än förr också i iPaddor, tabbar och smarttelefoner.

Om du hittar något som inte fungerar så meddela åt de webbansvariga (Bamce, Paul eller Krister)!

 

Skaffa annonser till Årsboken 2016!

Det behövs annonser till årsboken, och du får gärna hjälpa till med annonsanskaffningen. Använd dina kontakter till ett gott ändamål eller gå modigt och fråga bolag som har något med natur eller fotografering att göra om de vill köpa en annons i BFF-årsboken 2016. För samma pris får annonsören en banner med länk till sin webbsida nertill på BFF-webbsidan under hela 2016!

Annonsörens kontaktuppgifter och uppgifter om annonsens storlek skickas till kassören Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. som sedan skickar ut en räkning till annonsören. Annonsmaterialet (minst firmans/föreningens logo och annonstexten) skickas till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Här finns ett mediakort med prisuppgifter mm. som är bra att ha med till annonsören: BFF-ARSBOK-2016_mediakort.pdf

Läs årsböckerna online!

Nu är BioFoto Finlands fina årsböcker 2012,2013 och 2014 online!  Du hittar årsböckerna i flipbook-format under menypunkten "Medlemssidor". För inloggade medlemmar är också alla nyare årsbökker utom den allra senaste tillgängliga.

 

Skaffa annonser till Årsboken 2015!

Det behövs annonser till årsboken, och du får gärna hjälpa till med annonsanskaffningen. Använd dina kontakter till ett gott ändamål eller gå modigt och fråga bolag som har något med natur eller fotografering att göra om de vill köpa en annons i BFF-årsboken 2015. För samma pris får annonsören en banner med länk till sin webbsida nertill på BFF-webbsidan under hela 2015!

Annonsörens kontaktuppgifter och uppgifter om annonsens storlek skickas till kassören Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. som sedan skickar ut en räkning till annonsören. Annonsmaterialet (minst firmans/föreningens logo och annonstexten) skickas till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Här finns ett mediakort med prisuppgifter mm. som är bra att ha med till annonsören: BFF-ARSBOK_2015_mediakort.pdf

Material till BFF:s Årsbok 2015

Nu finns en gyllene chans att delta i nästa års BFF-årsbok! Du som är medlem i BioFoto Finland och är intresserad av att vara med i nästa årsbok, läs detta.

arsbocker12-14

BioFotos imponerande serie årsböcker från 2012-2014

Följande deadlines gäller för material till årsboken 2015:

  • Deadline för text och bildmaterial 30.11 (för material som bokats ...)
  • Redigering (som Håkan Eklund gör) skall vara klar 21.12 (förutsatt att allt material kommit in i tid)
  • Deadline för annonser 31.1.2015
  • Ombrytningen (som Magnus Östman gör) skall vara klar 29.3.2015
  • Tryckning (Fram) vecka 15 (- 10.4.2015)
  • Utskick till medlemmar vecka 16 (- 17.4.2015)

Hanko Foto Festival 2014

Hanko Foto Festival är igen på kommande. I år hålls festivalen den 26-28.9. Mycket intressant program utlovas. Du kan läsa mera på fotofestivalens hemsida.

Årsmöteskallelse 2014

Biofoto Finland rf:s medlemmar kallas härmed till årsmöte 2014.

Tidpunkt: söndagen den 6.4 kl. 9.00
Plats: Tvärminne zoologiska station, Hangö

Här finns kallelsen till BFF årsmöte 2014 (kallelse och dagordning). Kallelsen och övriga årsmöteshandlingar har skickats per epost till samtliga medlemmar.

Välkomna!
Styrelsen

Nytt 31.3.2014: Preliminär verksamhetsplan för att diskuteras på årsmötet (pdf)

Fototävling 2014, förhandsinformation

Utmaningstävlingen mellan de svenska fotoklubbarna i Finland ordnas år 2014 av AFK i samband med klubbens 125-års jubileum.                         

Tävlingsklasserna är:
Naturen (årligen återkommande klass)
Människan (årets tema)

Tävlingen är öppen för medlemmar i svensk- och tvåspråkiga fotoklubbar i Finland. Tävlingsbilderna ska vara tagna mellan september 2013 och augusti 2014, så fotografera flitigt under våren och sommaren och gå igenom dina bilder från den gångna hösten och vintern!

Mera information om deltagande, inlämningstider mm. kommer senare.

Utmaningstävlingen mellan svenska fotoklubbar i Finland är ett årligen återkommande evenemang. Arrangörskapet ambulerar mellan klubbarna. Naturklassen är bestående från år till år. Temaklassens ämne väljs av den arrangerande föreningen.

 

AFK:s 125-årsjubiléum - förhandsanmälningar

Amatörfotografklubben i Helsingfors r.f. (AFK) firar sitt 125-årsjubileum år 2014. Festligheterna kulminerar 4-5.10.2014 i Helsingfors då det blir en fotoutställning, en festmiddag och föredrag av kända fotografer.

Utställningen på Hangö stadshusgalleri 3.3-29.3.214

 

Hej alla BFF-medlemmar!

Här är lite information om vår kommande utställning på Stadshusgalleriet i Hangö.

Utställningen på Stadshusgalleriet i Hangö, 3.3 - 29.3.2014

Vi försöker få ihop ca 15-20 st medlemmar för att ställa ut 2 bilder per person, på utställningen i Hangö. Utställningsnamnet är tillsvidare öppet, men på utställningen kommer vi att ställa ut naturmotiv från vårt verksamhetsområde. Det kan vara precis vad som helst; landskap, fåglar, djur, växter osv.

Gott Nytt År 2014

Biofoto styrelsen tackar er alla medlemmar för ert intresse att vela utveckla Biofoto till en trevlig fotoförening.

Vi fortsätter ladda upp för nya möjligheter, utmaningar och evenemang i fotografins tecken 2014.

Önskar er ett glittrande sprakande Gott Nytt År.

Heidi Holmlund

gottnyttar

Efterlysning: bilder för webbsidans sidhuvud

Här ovanför ser du en bildväxlare med några bilder. Vi tar gärna emot nya bilder för webbsidan, så om du har lämpliga bilder så skicka in dem till webbmastern på epostadressen bamce(ät)tekfix.fi.

Observera, att storleken måste vara exakt 985px * 255px. Det här sätter lite begränsingar, eftersom beskärningen blir rätt hård. Bilden skall inte ha några ramar. Färgskalan får gärna vara sådan, att den passar bra in i webbsidans färger. Vårt mål är att byta bildspelet enligt årstiderna, så skicka gärna bilder från alla årstider. Webbmastern tar sig friheten att välja fritt bland alla inskickade bilder!  :-)

Styrelsemöte 16-17.11.2013

Så är det snart dags för Biofotos styrelsemöte! Det blir veckoslutet 16-17.11 i Tammerfors.

Är det något du undrar över eller annars vill att vi ska ta upp på mötet, skriv gärna till mig heidiholmlund(ät)hotmail.com. Du kan också logga in på vår webbsajt och välja "Feedback till styrelsen" i "Medlemssidor"-menyn. Där finns en blankett för att skicka förslag, önskemål eller kritik till styrelsen. Du kan välja om du vill vara anonym eller inte när du fyller i blanketten!

Lyckad workshop

Det var en riktigt lyckad workshop om landskapsfotografering som gick av stapeln på Nötö 10-13.10.2013. Elva deltagare fick ta del av kunnig och inspirerande undervisning av Magnus Lindbom från Creative Adventures. Några av deltagarna har satt upp bilder i bildgalleriet, och vi hoppas att flera bilder ännu dyker upp. Mera information om workshopen kommer sannolikt att finnas i vår nästa årsbok.

Hanko Foto Festival

Fotofestivalen Hanko Foto Festival i Hangö närmar sig. Den 13-15.9 ordnas ett digert och intressant program i Hangö, med många olika workshop, föreläsningar och utflykter.

Man kan lösa ut ett pass för alla föreläsningar (20€) i Hangö, i fotoaffären Foto Art Deco i hörnet av Bangatan och Berggatan och på Hotell Regatta. Om man endast vill deltaga i en enstaka föreläsning kan man betala vid 'dörren' (10€). Observera att man måste förhandsanmäla sig till vissa programpunkter (mera info i programmet nedan).

Programmet i sin helhet hittar du här: Hanko Foto Festival program (pdf) (Ny version 26.8.2013!)

Kolla också upp festivalens Facebooksida - där finns det aktuell information!

BioFoto Finlands medlemmar skall ställa ut sina fotografier i Hangö under festivalen - ett nyhetsbrev om det här har skickats till medlemmarna 21.8.

Väl mött i Hangö!

 

FISKARS NATURE 2013 – finn din egen skogsnatur!

fiskar-foto-banner

I Fiskars ordnas för första gången i september, 14 - 15.9.2013 en mässa om natur, uteliv och skogsbruk. Utställarna representerar allt från fiske, jakt, och paddling till olika sektioner inom skogsbruket och erbjuder information, inspiration och upplevelser åt hela familjen!

Fototävling – delta och vinn en Buster Mini!

Inför mässan har arrangörerna lanserat en fototävling med naturen kring Fiskars bruk som tema. Tävlingsbilderna bör vara fotograferade i Fiskars bruk eller i de omgivande vida skogsområdena under tiden 1.5 - 18.8.2013. Tävlingen är öppen för alla.

I tävlingen finns tre klasser:
A: skog och landskap
B: djur och växter
C: rekreation och hobbyn i naturen

Varje fotograf kan delta med total sex bilder. Bidragen bör skickas senast den 18.8.2013.

Tävlingsjuryn består av tidningen Västra Nylands fotograf Nina Ahtola, landskapsmuseiforskare Peter Sjöstrand som också är ordförande i Ekenäs fotoklubb samt forstmästare Kåre Pihlström. Skogsbruksingenjör Wille Rantanen fungerar som juryns sekreterare.

Utöver juryns resultat ordnar tidningen Västra Nyland i början av september en omröstning på sin hemsida där allmänheten röstar fram läsarnas favorit. Denna, liksom de andra vinnarna, offentlig-görs på mässan. Prisutdelningen går av stapeln lö 14.9.2013 kl. 12.00.

Huvudvinsten för hela tävlingens bästa fotografi är en Buster Mini, donerad av Premarin Ab.

De bästa fotografierna i varje klass får pris
A: ett veckoslut på Kvanrsjöbastu / Skogstjänst Pihlström Ab
B: ett veckoslut på stuga i Storkiskosjön / Skogstjänst Pihlström Ab
C: en paddlingsutfärd med för max 8 personer / SE-Action

Därtill utses ett antal hedersomnämnanden. Dessa får produktpris och presentkort.

De prisbelönta och hedersomnämnda bidragen sammanställs till en utställning som visas under Fiskars Nature -mässan 14 - 15.9.2013 i Fiskars.

Tävlingen arrangeras av Fiskars Nature -mässans arrangörer Skogstjänst Pihlström Ab, SE-Action och Fiskars Oyj Abp i samarbete med tidningen Västra Nyland.

Noggrannare anvisningar och tävlingsregler finns på hemsidan: www.forestal.fi

Mera information ger skogsbruksingenjör Wille Rantanen, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. /040-3578 687

Har du inte fått årsboken?

BFF:s andra årsbok (2013) kom ut under våren och jag har skickat ut den till betalande medlemmar. Nu har jag ett antal versioner av medlemsregistret, att det är fullt möjligt att någon blivit utan, eller att den gått till fel adress eller att något annat strulat ...

Likadant är det med kalendern.

Den som är betalande medlem (32 €) har rätt till årsbok och kalender. Den som har betalat men inte fått - vänligen mejla hawk.eklund(at)gmail.com så skickas materialet.

Vänligen
Håkan Eklund, redaktör

Du missade väl inte sommarens BFF-utställningar i Jakobstad och Korpoström!

Båda utställningarna är över för denna gång!

 

Utställning på Cikoriamuseet i Jakobstad 2013
Utställning på Skärgårdcentrum i Korpoström 2013

 

 

Rosk´n Roll fotouppgift

Hej alla,

Skickade en Biofoto-utmaning för en tid sedan gällande möjligheten att få våra bilder till Rosk´n Rolls årskalender. Uppgiften har ändrats sedan dess till att fotografera vattendrag inom de tolv städer var Rosk´n Roll finns. Har skickat en personlig fråga till endel som bor längs den södra kusten om de kunde vara intresserade att bidra med en bild men inget hindrar alla andra att fotografera och bidra med en bild om ni har era vägar förbi.  Hör av er om ni är intresserade och om ni redan kanske har en passlig bild i ert arkiv och vilken månad representerar bilden.

Skickar här nedan brevet jag fick från Kirsi Halme på Rosk´n Roll.

Rosk’n Roll tekee perinteisen jätehuollon seinäkalenterin jälleen ensi vuonna. Toimialueemme laajenee siten, että kalenteri jaetaan kaikille asukkaille Hangossa, Raaseporissa, Siuntiossa, Inkoossa, Lohjalla, Karkkilassa, Vihdissä, Sipoossa, Loviisassa, Pornaisissa, Porvoossa ja Askolassa. Kuntia alueellamme tulee siis olemaan 12. Ajatuksena olisi, että kalenterin teemana olisi vesi - vesistöt. Ja siten, että jokaisesta kunnasta tulisi kalenteriin yksi maisema. Ennen kuin sovimme muusta, kysyn löytyykö teiltä arkistoista julkaisemattomia kuvia, joiden joukosta valita?  Jotta kalenteri ei tulisi täyteen kesämaisemia, pitäisi valittavien joukossa olla vaihtoehtoja kaikilta vuodenajoilta ja mieluiten vielä kaikista kunnista. Jos arkistokuvista ei kalenteria synny, on hyvää aikaa vielä kuvata ainakin kevät-, kesä- ja syyskuvia. Silloin kuvauskohteet on ehkä järkevintä jakaa mukaan lähtevien valokuvaajien kesken.

Heidi Holmlund

Fototävling!

OBS! Skicka dina bilder per epost senast den 27 augusti 2013!

De finlandsvenska fotoklubbarna har i några år ordnat en gemensam fototävling för sina medlemmar. Utmaningen arrangeras för att presentera de finlandssvenska fotoklubbarnas bredd och mångsidighet samt sporra fotoklubbarna till större aktivitet. Årets upplaga av tävlingen ordnas av fotoklubben Knäppisarna http://www.fotoklubbenknappisarna.com i Vasa och också BioFoto-medlemmarna är välkomna att delta!

Naturfotografen i elektroniskt format

Norska Naturfotografen nr 4/2012 kan laddas ner som PDF.

Info om BFF uppdaterad

Sekreteraren har tagit sig i kragen och äntligen uppdaterat info om styrelsen 2012 samt lagt in mötesprotokoll från 2012 och 2011. Allt hittas under "Om oss".

Foto blogg

Hej alla, Har just precis börjat med en foto blogg, www.karitaeskills.wordpress.com. Det är lite ovant ännu, så jag testar mig fram. Mest fotar jag ju macro, så antagligen blir det mycket sånt. Nu är det väldigt sparsamt med text till fotona,  men försöker nu lära mig att ladda upp foton i olika versioner. Hälsningar Karita