silverskar fbVi ordnar en gemensam fotoutflykt till Åland tillsammans med BioFoto Sverige den 14-17.5.2015. Ett digert och intressant program med deltagarnas fotoförevisningar och utflykter till bla. Silverskär och Sälskär väntar oss. Närmare detaljer nedan.

Anmäl dig genast till utflykten! OBS! Förlängd anmälningstid: Sista anmälningsdag är 3.5.2015.

 

Resor

Var och en tar sig på egen hand till Åland och Eckerö. Försök ordna med samåkning så blir det förmånligare!

 

Övernattning

http://www.eckerohotell.ax/hotellet

Små rummen 105 € per dygn/ större rummen 110 € per dygn. Inkl frukost.  

Var och en reserverar själv sitt rum till e-post adressen Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller per telefon till Sirpa Karlsson  +3581838447. Via e-post adressen när vi övernattar tre nätter kan vi få på enskilda rum en 5 % rabatt. Men rummen kan inte avbokas mera efter 30 dgr före ankomstdagen – endast mot giltigt läkarintyg per person, - ej hela rum.

OBS! Reservera hotellrum från Eckerö hotell redan nu även om anmälningstiden går ut 3.5 pga att det är en dubbelhelg och vårsäsongen har börjat. Lättare att avboka gratis 30 dagar innan resan än att bli utan säng.

Det går också att boka via hemsidan eller booking.com men 5% rabatt gäller ej då.

KOM IHÅG att nämna i ert e-post meddelande att ni hör till Biofoto gänget + era kreditkortsuppgifter med giltighetstid + önskat rum (enkel eller dubbelrum) + era matallergier + namn/adress/telefonnummer.

 

Programmet

Ändringar i programmet är möjliga.

Torsdag 14.5

Efter att alla anlänt träffas vi på hotellet för en gemensam middag kl. 17.00 var efter vi samlas i ett konferens utrymme för att presentera oss för varandra.

Tema : Egen presentation med 20 bilder och varje bild får visas i endast 20 sek.

Middag : Husmanskost, stroganoff med ris (nötkött inhemskt) sallad,bröd,isvatten/ kaffe/ 25€ per person

 

Fredag 15.5

Efter morgonmålet fortsätter vi till lunch och lära känna varandra och se på varandras bilder.

Lunch: Grupplunch, fisksoppa med svartbröd,isvatten/kaffe/te 13€ per person

Klockan 14.00 blir vi upplockade från Silverskärs fastlandshamn Skatan i norra Saltvik för att åka ut till Silverskär. Till Skatan tar vi oss med våra egna bilar. Båtfärden till Silverskär tar ca. 15 min.

Denna ö är en skärgårdsupplevelse utöver det vanliga.

Vi börjar med en guidad tur på självaste huvudön och efter det åker vi ut med båt för att besöka de två närliggande öar som hör till Silverskär. Vi rekognoserar terrängen för kvällens fotografering i solnedgångens ljus.

Vi äter en tre rättersmiddag på ön kl.17.00 och efter att magen är mätt och belåten åker de som vill till de valda platser vi besökt tidigare på dan. Vi får fotografera tills midnatt innan vi blir förda tillbaks till fastlandet.

Priset för denna utfärd med mat blir ca 130 € / person, priset är beroende på hur mycket vi använder deras båtservice. Betalas på plats.

http://www.silverskar.ax/sv/

 

Lördag 16.5

eller söndag tidig morgon beroende på väder och vind åker vi ut till Sälskär 60° 24,7´N 19° 35,5´E

"En tur till Sälskärs fyrplats i nordvästra Hammarland bjuder på många fina naturupplevelser. Här finns till exempel gott om nyfikna tordmular. Sälskärs fyr byggdes 1868 och var bemannad till 1948. Sälskärs fyr som ritades av Axel Hampus Dalström uppfördes 1868 och var bemannad fram till 1948 då den automatiserades.Mer om livet på Sälskär kan du läsa i boken ”Sälskär – Fyrvaktarlivet 1868-1949” av Bengt Häger."

Det tar cirka en timme med båt ut till Sälskär och eftersom solen stiger upp redan klockan 5.00 så blir det tidig väckning.

Eget morgonkaffe och lunch med.

Vi fotograferar fyren, klipporna i morgonljuset och efter det fortsätter vi båtfärden till Norra Sälskär där tordmularna häckar. Om vindarna är på vår sida har vi chansen att stiga i land, annars fotograferar vi tordmularna från båten.

Denna båtutfärd räcker till halva dan. Priset för båten är 1200 € och om vi då är åtminstone 20 personer kostar utfärden endast 60 €/person. Ju fler anmälda desto billigare utfärd.

På eftermiddagen har vi eventuellt träff med fotoklubben Obscura från Åland på ett fotoställe de valt ut.

Dagen slutar vi med en gemensam middag på något av Ålands mysiga matställen.

 

Söndag 17.5

Om alla andra program håller tidtabellen kunde vi sluta med en trevlig lunch ute i vitsippshavet på Ramsholmen före hemfärden. http://www.jomala.ax/sv/for_turister/natur

 

kanon

Detta blir en kanonbra träff!
Biofoto Finland önskar er alla hjärtligt välkomna!