Vänligen mejla mig snarast möjligt (hawk.eklund at gmail.com) eller ring (050-5672213) och berätta vad du har att erbjuda. För att kunna planera innehållet/omfånget/fördelningen måste jag i god tid kunna skissa på helheten, vi har ändå ett begränsat utrymme till förfogande. Observera: det är för sent att skicka in material 30.11 om du inte innan det hört av dig, då kanske årsboken redan har allt material.
Egentligen har vi inte ”temalagt” innehållet i årsböckerna, men nog fokuserat lite mera kring olika motivområden – senast gällde det landskap. Det som vi under tre tidigare årsböcker haft mycket lite av är växter, djur och fåglar – som nu gärna kunde fungera som en röd tråd. Alltså sök i bildarkivet efter bra bildmaterial på sådant, gärna också konstnärliga bilder (dvs. icke-dokumentära).
Det som vi vill ha med i årsboken är bilder med korta och berättande texter. Observera: man behöver inte vara ett författarämne för att i skrift berätta något kring bilder som man själv tagit. Alla människor älskar berättelser, det skall vi utnyttja. Alltså, fotografera och berätta!
Alternativen är:
- En kort illustrerad artikel: 4-5 bilder + en skild text på max 1,5 sidor A4 (ca 4000 tecken netto). I texten (som är en sammanhängande berättelse) kan du berätta om motivet, eller om ditt fotograferande, eller om stället där du tog bilderna, något om tekniken etc. Kort och enkelt – med något som du gärna delar med dig till läsarna. Se tidigare nummer som modell.
- Ett litet bildcollage med bildtexter: 4-5 bilder med separata berättande bildtexter (500-700 tecken netto/bild). Texten kan vara dagboksutdrag från fotograferingstillfället (kan skrivas i efterhand), eller något om motivet, eller något om stället, upplevelser, känslor. Observera: texten i dessa två punkter (1 och 2) som jag nu skrivit innehåller 696 tecken (netto, dvs. mellanslagen är inte räknade). Det är alltså inte mycket information som det gäller!
Rena bildgallerier, dvs. bilder utan text, skall vi inte fylla en tryckt publikation med. De passar bättre på BFF:s hemsida.
Så här går det till
- plocka ut lämpliga bilder och skriv något intressant och läsvärt kring bilderna, antingen enligt alternativ 1 eller 2
- mejla materialet till redaktör Håkan Eklund asap (
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. ) - i detta skede behöver inte bilderna vara större än max 640 pixlar på längsta sida; när det blir dags för ombrytning får ni sätta in bilderna i hög upplösning till en Dropbox länk (mera info om det när det är dags)
- observera alla ni som går på Nafokurs/Axxell och ännu inte gjort era portfolier; detta är sådant som räknas till godo … (dvs. att ha varit publicerad)
Håkan Eklund
tidskriftsredaktör, frilansskribent, fotograf