Stort tack till alla som bidrog med text och bilder i BioFoto Finlands årsbok 2022. Vi fick in ett 20-tal bidrag och slutresultatet kan vi alla vara stolta över.

Nu är det igen dags att kavla upp ärmarna och tänka framåt. Vi efterlyser bidrag till årsboken 2023 och hoppas att så många medlemmar som möjligt vill skicka in material. Vår årsbok har hittills gett vår förening en unik profil – med hjälp av ditt material försöker vi än en gång leva upp till det!

I årsboken är bilderna det viktigaste, men läsarna gillar också berättelser. Vi är intresserade av att veta hur fotografen känt och upplevt fotograferingen, situationen, platsen eller sitt projekt. Vi ”biofotingar” är vetgiriga och vill lära oss mer om olika platser, motiv, flora och fauna osv.

Som skribent får du ett friexemplar av årsboken, förutom ditt eget medlemsexemplar. Vill du ha fler, får du köpa dem till halva priset, 10 euro per styck.

Upplägget fortsätter ungefär som tidigare. Den här gången är det de två seniorbiologerna Lotta Sundström och Johan Ulfvens som i huvudsak håller i trådarna. Korrekturet granskas av Krister Welander och Annika S. Lindblom. Vi siktar på att få till stånd ett läsvärt paket på ca 100 sidor i tryck. Tanken är att årsboken utkommer under vårvintern. För att det ska lyckas behöver vi ditt material senast kring den 15 december.

Mejla gärna genast din idé till lotta.sundstrom55 (at) gmail.com, så att vi vet att invänta den och kan börja planera helheter. Vi svarar på alla inkomna mejl, men i sällsynta fall kan ett mejl gå näsan förbi och då är det bara att höra av sig på nytt.

Lotta Sundström & Johan Ulfvens