I örnriket

Ute på en sommarstuga finns det alltid massor att göra. Det finns de ”hårda” jobben  som att skrapa och måla ytterväggar och bygga brygga. Så finns det de ”mjuka” som att fiska, umgås med barn och barnbarn, och så fotografera förstås.  Försöker pricka in något kameraströvtåg dagligen, ofta tidig morgon eller sen kväll. Men kameran är förstås närvarande där emellan också, om något intressant motiv skulle dyka upp.

Vi försöker också hitta tid att utforska övärlden runt omkring, och då kommer vår lilla Buster väl till pass. Häromdagen tog vi iland på en liten ö och vandrade upp på öns högsta punkt. Där uppe, på den mest karga plats man kan tänka sig, fanns en skreva med en överdådig rabatt med alla tänkbara skäriblommor. Här gödslas det visst, tänkte jag. Men trutarna, som annars sköter om gödslandet av skärgårdens blomrabatter, brukar nte sitta så här långt från vattnet. Havsörn?

Återvände till holmen följande dag för att ta lite bilder av blomprakten. En ung havsörn dök upp bakom ett klippkrön, men det blev inga användbara bilder. Vi tittade lite närmare på den lilla talldungen på ön och mycket riktigt, ett örnbo. Det var helt klart bebott att döma av den nerbajsade bokanten och bytesresterna under boet. Vi lämnade ön, och örnarna, och återvände till stugan. Örnarna får vi njuta av dagligen då de flyger över viken, deras eget rike kan vi besöka senare när vi inte stör deras familjeliv. Örnarnas blomrabatt får bli bloggbild.

 

Björkö, 01.07.2012, Nikon D300 + Nikkor 12-24 (f4) 1/800 f11 ISO 400 . Bloggare: Krister Welander

 

Krister Welander

Skriven av : Krister Welander

Logga in för att kommentera.