Spår utställningens auktion

natur

 

natur1

 

Kärn gänget före auktionen 14. september 2019. BioFoto damer från Sverige, Norge med sina respektiva och Annika och jag från Finland och förstås vår kära Anders Geidemark som är järnet bakom Naturfotografiska.

 

natur2

 

BioFoto damer utan gränser. Vår Spår utställningen har nått sitt mål, vi har samarbetat över våra gränser, vi har lyft fram den kvinliga naturfotografen och vi har gjort välgörenhet. Och vi har haft roligt den hela långa vägen. 

 

natur3

 

Det har pirrat i magen i en vecka före auktionen men här drar Anders igång evenemanget med glans

 

natur4

 

Vi BioFoto damer som är på plats blir presenterade av Anders

 

natur5

 

Och vi har äran att träffa Pekka Heino den kända sverigefinska programledaren och programrepresantören. Pekka fungerar som auktionens konferencier och han har verkligen satt in sig och läst alla de 31 tavlors infotexter. Proffsigt från början till slut försöker han få tavlorna sålda. 

 

natur6

 

Tuija Waréns bild säljs för 3000 kr till en svensk firma.

 

natur7

 

Slutsumman från auktionen på Naturfotografiska i Hallstahammar blev 38100 kr. Pengarna går oavkortat till Baltic Sea Action Group. Till deras projekt för ett renare Östersjö

Av de 31 tavlor blev tyvärr endast 13 st sålda men än har vi inte gett upp. Resten av tavlorna kom tillbaks till Finland och jag försöker sälja dem nu alla till olika firmor jag tycker tavlorna kunde passa. Till exempel har nu Rosk´n Roll köpt tre tavlor som alla hade motivet skräp i bilden. Nefco har också nu köpt allt som allt 4 tavlor och i skrivandes stund väntar jag på svar om jag kanske får 7 tavlor sålda till en viss firma i Helsingfors. Återkommer när det hoppeligen blir klart.

http://vastmanland.tv/index.php/vara-program/251-naturfotografiska-auktion?fbclid=IwAR3WmO0qTjol_SFBNLqpcwaDG5CD0IcqlROwNONuZj9nZXWxCqhN8XXjzn8

Authors

Heidi Holmlund

Heidi Holmlund