Mycket fotograferande = mera tur

Det är roligt att konstatera att ju mera tid jag sätter ner på mitt projekt Sjundeå å, desto mera tur gällande djur i natur får jag uppleva och samtidigt kanske också en exponerad bild.

Även om man kan lära sig mycket om djurens beteende och deras rutter behövs nog en ryggsäck med tur och att alla komponenter faller på plats. Rätt ljus, rätt djur på rätt plats och så då också jag på rätt ställe. Men kanske allt detta löser sig med att ge djuren en chans genom att jag bör spendera ännu mera av min fritid på Sjundeå ån. 

Det känns nästan som jag borde flytta ut i mitt tält ett år framåt någonstans vid å kanten för att få alla de bilder jag har framkallat i mitt huvud eller vänta tills jag blivit pensionär. 

Här en grå lördags eftermiddag när jag paddlar hemåt ser jag ett konstigt fladdrande flygande fenomen cirka en 100 meter framför mig. Jag paddlar sakta fråmåt mot alen vart fladdrandet försvann in i. När jag kommer intill alen sprattlar en liten gråvit luddig sak upp från marken, den gör det ett par gånger utan att märka mig. Jag är endast två meter ifrån den men sparvugglan noterar mig inte den är i fullfärd med att ta livet av en domherre.

Där sitter jag på första parkett och får vara vittne till ett fågel likt mord. Min första riktigt nära uggle upplevelse och mina första bilder på en uggla nappar jag här.

uggla

 

 

 

Authors

Heidi Holmlund

Heidi Holmlund