EN BILD OM DAGEN – IGEN

EN BILD OM DAGEN – IGEN

Friskala, Hirvensalo ö, Åbo 16 januari 2023 kl.10.30. Bild 16/365. Foto: Håkan Eklund.

En märklig vinter; en som kommer och går. I och för sig är det ingen ovanlighet i SW Finland, men ändå. För att upprätthålla aptiten för fotografering också under dessa ljusfattiga gråvädersdagar, har jag i år igen beslutat att fotografera varje dag. Ett miniprojekt, eller snarare – utmaning, som jag alltid gillat. Och jag har en lång erfarenhet; första året var 2012. Sen höll jag på non-stop i tio år. I fjol (2022) hoppade jag över det dagliga fotandet, men kände hur jag saknade det.

När den här bilden togs hällregnade det. Hade tänkt ta lite skogsbilder, men ångrade mig. Stannade bilen, tog en bild av vägen – och saken var klar. Ett dokument i sig.

Authors

Håkan Eklund

Håkan Eklund