Snart till tryckeriet

 

Det är många som mejlat och frågat när BFF-årsboken kommer ut, och om jag förstått Magnus Östman rätt så börjar det närma sig - dvs. inom augusti (2017) skall årets upplaga gå i tryck. Bättre sent än aldrig ...

Eftersom allt arbete görs gratis, på egen fritid, går det inte att "pusha" och vara irriterad - då blir det ingen årsbok. Det måsta alla förstå och ha respekt för.

Men, som man säger på finska: "Hiljaa hyvää tulee". Och en fin årsbok lever ett långt liv i bokhyllan eller på soffbordet/vid läsfåtöljen.

 

Samtidigt vill jag påminna att alla som vill ha material med i BFF:s årsbok 2018 kan börja höra av sig (hawk.eklund at gmail.com).

Det material som vi har i årsboken är ju inte precis "dagsnyheter", därför är ju detta med lång framförhållning (och dito lång "monteringstid") något att räkna med. Alla som har erfarenhet av bokförlagsverksamhet torde känna till detta.

I årsboken vill vi att du som är medlem delar med dig av dina fotoupplevlser, i text och bild.

Jag får ofta höra personer som säger: "Men jag kan inte skriva" ... precis som om det var något man antingen för föds med, eller också inte. Vad jag vet har ingen ännu fötts med penna eller dator i hand.

Att uttrycka sig i text är ett hantverk som skall övas, liksom fotografering. Ju mera man övar, desto bättre blir resultatet. Detta gäller det mesta i livet. Och att skriva är ett ordhantverk som man kan lära sig, precis som vilket hantverk som helst.

Håkan Eklund

Skriven av : Håkan Eklund