Vem vill vara med i nästa årsbok?

Vi har nu fyra fina BFF-årsböcker bakom oss, alla utom årets hittas på vår hemsida: www.biofoto.fi/medlemssidor/online


Detta är en BFF-produkt att vara stolt över. Tillkomsten är ju ett medlems(talko)arbete av stora mått. Att få till en kvalitativ trycksak på mer än 100 sidor kräver massor med arbetstimmar av många inblandade. Men det är väl värd besväret.

I och med årsboken dokumenterar vi naturfotografering på svenska i Finland. Unikt i sig. Via den tryckta versionen kommer den att hittas i arkiv ännu om 100 år.

Nu är det dags att börja fixa till material för Årsbok 2016.

Följande gäller:

-          För att vara med måste du vara medlem i BioFoto Finland

-          Vi vill helst ha bildberättelser där bilderna dominerar, men som kompletteras med en läsvärd text. Omfånget kan t.ex. vara 4-5 bilder + en skild text på max 1,5 sidor A4 (ca 4000 tecken netto). I texten (som är en sammanhängande berättelse) kan du berätta om motivet, eller om ditt fotograferande, eller om stället där du tog bilderna, något om tekniken etc. Kort och enkelt – med något som du gärna delar med dig till läsarna. Se tidigare nummer som modell.

-          Bilderna skall ha hög upplösning (sparad i Jpeg/ Adobe RGB) i storlek A4.

-          Om du är intresserad att vara med, ta gärna mejlkontakt med mig (hawk.eklund at gmail.com) och berätta om vilken typ av material du har att erbjuda. Observera att vi inte har pengar för honorar; detta är en medlemsprodukt där alla jobbar frivilligt.

-          Gör din intresseanmälan helst före den 15 oktober 2015. Om det då inte inkommit tillräckligt med medarbetare, börjar jag ”handplocka” bidragsgivare för att få numret fyllt.

-          Ämnet för bildartiklarna kan vara något rent tekniskt, egna fotoupplevelser, egna fotoprojekt, resor etc. Titta i tidigare nummer för att få en uppfattning om vad som passar.

-          För att vi skall hinna (på vår fritid) ställa ihop materialet (redigering, ombrytning etc.) behöver jag ha tillgång till text och bilder senast den 15 december 2015. Vi kan fixa en dropboxlänk dit materialet kan ”parkeras”. Sen försöker jag ha allt material klart för ombrytning i början av januari, efter det tar Magnus Östman över.

-          Alla som har kontakter till företagare kan gärna ”ragga” sponsorer i form av annonser. BFF har en prislista för olika storlekar. Annonserna kommer också att hittas på vår webplats. Dead line för annonser är 31.1.2016, kan parkeras i Dropboxen.

-          Ombrytningen som Magnus Östman gör skall vara klar 31.3.2016 så att tryckning kan bokas till Tryckeri Fram vecka 14 (4 - 10.4.2016).

-          Utskick till medlemmar vecka 16 (18- 22.4.2016)
 

Observera: man behöver inte vara ett författarämne för att i skrift berätta något kring bilder som man själv tagit. Alla människor älskar berättelser, det skall vi utnyttja. Alltså, fotografera, berätta och dela med dig av ditt fotograferande!